Tallers d’empatia per a tota la familia

Després de la gran acollida que ha tingut la presentació d’A LES TEVES SABATES a Barcelona iniciem una ruta per explicar com podem millorar les nostres relacions familiars, escolars o amb els amics, gràcies a l’empatia. En els tallers de Lleida, Reus i Girona, farem un viatge per les emocions gràcies a l’Em, la Mimi i la seva família, els personatges de A les teves sabates. Treballarem l’empatia cinestèsica movent el cos i l’empatia imaginativa utilitzant les històries que explica el conte. Ens farem preguntes sobre què pensen i com se senten els personatges perquè grans i petits interactuïn entre ells. A més, comentarem dubtes i escenes habituals de la vida quotidiana per tractar-les des de l’empatia. D’una manera interactiva i divertida, volem ajudar a grans i petits a recollir eines a través del joc per omplir la seva motxilla d’intel·ligència emocional amb experiències com ara fer preguntes per entendre l’altre, mimetitzar emocions i observar el llenguatge corporal. Les famílies s’enduran cap a casa la vivència de l’empatia pràctica, un regal per a fer dels conflictes i els sentiments incòmodes una oportunitat de connexió i d’estimar-se a través d’entendre’s millor.

A les teves sabates

Què se sent quan et poses a les sabates dels altres? Ho esbrinem de la mà de la Mimi, la protagonista d’A les teves sabates (La Galera), un conte escrit per Meritxell Garcia i il·lustrat per Roger Simó que ens ajuda a treballar l’empatia en família. Els mitjons de la Mimi s’han foradat i la seva mare l’acompanya a comprar-se’n uns de nous. Però el que ella no sap és que els mitjons que ha escollit són…màgics! Amb l’ajuda de l’Em, el centpeus dels mitjons, la Mimi aprendrà a entendre els sentiments i les emocions d’aquells que més estima… i a posar-se a les seves sabates! La coach experta en empatia, Meritxell Garcia, ens anima a posar-nos a la pell dels altres a través del joc infantil d’una nena que es posa a les sabates dels seus pares i del seu germà. D’aquesta manera, la Mimi descobrirà els sentiments d’orgull, tristesa, dolor i alegria i aprendrà, no només a entendre els sentiments dels altres, sinó també a escoltar les seves pròpies emocions.
«L’empatia és el fil invisible que ens connecta com a persones. L’empatia és veure el món des dels ulls d’una altra persona, no sent tu, sinó sent l’altre. L’empatia és un mirall.» Meritxell Garcia
Meritxell Garcia s’ha especialitzat en empatia i sensibilitat. Dues temàtiques que ja va abordar a El Arte de la Empatía, publicat amb Editorial Amat, on parla de la relació amb l’alta sensibilitat i les eines que ens ajuden a gestionar-la i apreciar-la com una gran habilitat. Com a experta, es dedica a posar l’empatia al servei de les persones a través de formacions i l’acompanyament individual per a pares i professors sobre com utilitzar l’empatia a la vida diària tant a casa com a l’escola, prioritzant la comunicació no violenta i la resolució de conflictes. A les teves sabates és el seu primer llibre adreçat als petits lectors i té l’objectiu de fomentar l’empatia en la relació entre pares i fills. El conte inclou, a més, una pàgina final de senzills exercicis i reflexions per treballar l’empatia en família. Parlem amb l’autora de la importància d’incorporar l’empatia des de ben petits en el nostre dia a dia.

¿Y tú qué opinas?
Deja tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otros articulos que podrian interesarte

Eres un espejo

Los días pasan sin darme cuenta, ya han pasado dos meses desde que empezamos los círculos PAS y me he dado cuenta del efecto espejo que sucede

X